Blog

Terapia Bowen – suport pentru copilul tău în situaţii de adaptare la schimbare

mother-child-ER56_l
Media/Articole Noutati Terapie Bowen

Terapia Bowen – suport pentru copilul tău în situaţii de adaptare la schimbare

E momentul în care părinţii se reîntorc la serviciu iar copiii merg pentru prima oară la creşă/grădiniţă. Îmi amintesc ce emoţii aveam eu când puiul nostru a mers prima dată în colectivitate. Aveam o mulţime de întrebări despre cum va fi şi cum va simţi el această schimbare. Sunt stări fireşti prin care trecem atunci când apare primul moment semnificativ de separare.
Stresul şi emoţiile pot fi prezente atât la părinţi dar mai vizibile la copil. În cele mai multe cazuri, integrarea copilului în colectivitate poate fi urmată de câteva schimbări comportamentale ale acestuia: poate deveni mai agitat, agresiv, mai sensibil, mai iritat, neascultător, poate avea treziri nocturne, vise în urmă cărora plânge etc. Rolul părinţilor în acest proces de adaptare al copilului este şi de această dată unul foarte important. Îţi poţi susţine copilul în această perioada empatizand mai mult cu el, înţelegând contextul de mare schimbare prin care trece, îi poţi poveşti despre beneficiile şi necesitatea grădiniţei, despre faptul că îi sunteţi mereu alături şi îl puteţi asigura din nou de toată iubirea pe care i-o purtaţi, chiar şi atunci când nu sunteţi împreună. Terapia Bowen poate sprijni copilul şi ajuta întreaga familie în această perioada de adaptare a tuturor membrilor.
În ultima perioada am întâlnit şi multe situaţii în care mama reîncepe serviciul iar puiul rămâne acasă, în grija unei alte persoane (bunica, bonă etc.). În aceste momente ,de asemeni puiul trece prin acelaşi proces de separare în care are nevoie de sprijin emoţional semnificativ din partea tuturor celor implicaţi pentru, a reuşi să se adapteze la noua situaţie. Prin intermediul terapiei Bowen se pot aplica proceduri ce se adresează în mod special laturii emoţionale ale copilului. De cele mai multe ori relaxarea emoţională se simte încă de la prima şedinţa. Copiii care au beneficiat de terapie Bowen în aceste momente de schimbare au devenit mai liniştiţi, mai înţelegători, mai puţin sensibili, s-au putut bucura de nopţi mai liniştite etc. Perioada reluării serviciului şi/sau a intrării în colectivitate poate fi un început frumos şi armonios pentru întreaga familie.
Terapia Bowen poate ajuta în orice moment ce implică adaptarea copilului la o situaţie nouă: reluarea serviciului, intrarea în colectivitate, apariţia unui nou membru al familiei (nou-născut), situaţii de separare a părinţilor, schimbarea domiciliului etc. Alege să fii sprijin pentru copilul tău ajutându-l să facă faţă mai uşor noilor schimbări. Terapia Bowen este naturală, neinvazivă şi oferă suport organismul în refacerea lui. Terapia Bowen este un bun ajutor pentru recâştigarea liniştii şi echilibrului emoţional al copilului tău.

Te aştept cu drag,
Simona Panţiru
Terapeut Bowen, Iaşi

Lasa-ti gandurile aici

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ana Simona Prisacaru

Ana Simona Prisacaru

Terapeut Holistic

I will be back soon

Ana Simona Prisacaru
Buna 👋
I’m here for more.
#terapiebowen #thetahealing #scanarezyto #consultantaaromaterapie #
Messenger