Blog

Terapia Bowen la copil: beneficii si abordarea afectiunilor

Media/Articole Terapie Bowen

Terapia Bowen la copil: beneficii si abordarea afectiunilor

Terapia Bowen este o tehnica manuala, naturala, ce stimuleaza organismul pentru a-si reactiva capacitatea de auto-vindecare. Este o terapie holistica ce abordeaza organismul in intregul sau, atat fizic cat si psihic. Tehnica Bowen este delicata si eficienta, avand rezultate de la primele sedinte. Un aspect foarte important de retinut este acela ca terapia Bowen lucreaza pe cauza afectiunilor si nu pe simptom, avand astfel rezultate de lunga durata sau definitive. Aceasta forma de tratament se adreseaza oricui,de la bebelusi nou nascuti, la persoane in varsta, fiind o tehnica neinvaziva si fara contraindicatii sau efecte secundare.

Ce este terapia Bowen?

Terapia Bowen este o tehnica manuala, naturala, ce stimuleaza organismul pentru a-si reactiva capacitatea de auto-vindecare. Este o terapie holistica ce abordeaza organismul in intregul sau, atat fizic cat si psihic. Tehnica Bowen este delicata si eficienta, avand rezultate de la primele sedinte. Un aspect foarte important de retinut este acela ca terapia Bowen lucreaza pe cauza afectiunilor si nu pe simptom, avand astfel rezultate de lunga durata sau definitive.

Aceasta forma de tratament se adreseaza oricui,de la bebelusi nou nascuti, la persoane in varsta, fiind o tehnica neinvaziva si fara contraindicatii sau efecte secundare.

bowen 1703

Beneficiile tehnicii Bowen in randul copiilor

Beneficiile tehnicii Bowen in randul copiilor sunt multiple, unul din motive fiind caracterul ei natural si neinvaziv. Terapia lucreaza din interior spre exterior si elimina trauma din organism acolo unde este cazul, fie ca vorbim despre un accident fie despre o trauma emotionala.

Copiii raspund in mod deosebit la aceasta forma de tratament, uneori rezultatul aparand aproape instant. Am observat de-a lungul experientei mele in lucrul cu cei mici faptul ca se creeaza o „legatura” intre mesajele transmise de terapia Bowen si organismul lor. Dupa cateva sedinte de tratament copiii simt intuitiv cand vine vremea unei noi sedinte. Am lucrat de exemplu la un momendat cu o fetita de 5 ani pentru recuperare post-accident iar inaintea uneia dintre sedinte fetita ii ceruse mamei sa o aduca la cabinet chiar in ziua programata. Tot din acest motiv o alta fetita de 2 ani, cu care lucrez pentru deficit de crestere imi rosteste numele uneori in ziua in care urmeaza sa vina la tratament. Mi s-a parut minunat si cand am observat faptul ca cei mici se opresc din joaca atunci cand ma apropii sa fac o noua secventa de miscari. Exista acel ceva in interiorul lor care le transmite ca aceasta tehnica le este benefica.

Ce afectiuni pot fi tratate?

O multitudine de afectiuni pot fi tratate cu ajutorul terapiei Bowen. Consider ca in prezent este cea mai eficienta forma de tratament. De asemeni cred ca este si cea mai potrivita terapie, mai ales in randul copiilor, avand in vedere faptul ca in rol de parinti dorim sa ne tratam copiii intr-un mod cat mai natural si neinvaziv. Pe langa afectiunile ce pot fi tratate recomand tratamentul Bowen sa fie facut si in cazul vaccinarii celor mici, inainte si dupa. Prin acest tratament se incurajeaza procesul de detoxifiere al organismului si se lucreaza pentru diminuarea efectelor secundare al vaccinurilor.

Experienta in calitate de terapeut si de mama

De curand am trait ceea ce a insemnat pentru mine minune in privinta terapiei Bowen. Experienta a fost in calitate de terapeut si de mama. Baietelul meu in varsta de 1 an si 6 luni fusese diagnosticat cu o viroza destul de puternica. Mucozitati din abundenta ce il impiedicau sa respire si tuse productiva care la un momendat a condus si la acea „harcaiala” din timpul respiratiei. Din prima zi dupa ce-l de-al doilea tratament Bowen dedicat acestei viroze copilul meu nu mai avea nici un simptom. Absolut nici unul. Fara mucozitati, fara tusea productiva, respiratie normala. Pentru mine a fost extraordinar faptul ca am reusit sa tratam acea situatie in mod natural, fara antibiotice sau alte medicamente.

Pentru ce afectiuni poate fi aplicata terapita Bowen in randul copiilor

Terapia Bowen poate fi aplicata cu rezultate excelente in randul copiilor pentru: raceli, viroze, traheo-bronsite, pneumonii, alergii, astm, autism, ADD/ADHD, colici, displazie de sold, deficit de crestere, pregatire pre-operatorie, recuperare post-operatorie, pregatire pre-vaccinare, intretinere post-vaccinare, disfunctii motorii, de vorbire, enurezis, paralizii, diabet, disfunctii renale, afectiuni ale inimii, stres, depresie, anxietate, atacuri de panica,etc.

Cred ca este foarte important ca fiecare parinte sa stie despre existenta acestei tehnici, despre faptul ca poate trata si acele afectiuni pentru care medicina alopata in prezent nu are tratatment. Aici pot mentiona alergiile de exemplu, deficitul de crestere, paralizii sau altele. Poate avea rezultate minunate si in cazul copiilor cu autism sau ADHD. Recomand fiecarui parinte sa se documenteze asupra acestei frumoase tehnici si sa aleaga aceasta modalitate de tratament natural pentru micutii lor, pentru orice fel de afectiune sau dezechilbru.

Terapia Bowen: notiuni de baza de stiut

Terapia Bowen este o abordare holistica si multidimensionala a eliberarii de durere si a vindecarii, care a obtinut rezultate remarcabile in ultimii peste 50 de ani. Este bazata pe principiul emis de Tom Bowen, cel care a pus bazele acestei terapii, care a trait si a practicat-o in Geelong, Victoria, conform caruia cauza de baza a multor dureri musculo-scheletale, neurologice, neuromusculare si a altor probleme de sanatate se gaseste in tesuturile moi sau fascii.

Autor: terapeut Simona Pantiru (adresa: [email protected]) – Toate drepturile rezerate Desprecopii.com (c) 2016

Lasa-ti gandurile aici

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ana Simona Prisacaru

Ana Simona Prisacaru

Terapeut Holistic

I will be back soon

Ana Simona Prisacaru
Buna 👋
I’m here for more.
#terapiebowen #thetahealing #scanarezyto #consultantaaromaterapie #
Messenger